RU | UA

+38 (067) 355-53-23

+38 (073) 355-53-23

+38 (095) 355-53-23

+38 (044) 355-53-23

Як вибрати роутер

У нашому сучасному світі, ледве встигаєш встежити за технологічними новинками. Як то кажуть: «Прогрес не стоїть на місці». Колись, здавалося б, давно, наявність не те що інтернету, а й комп'ютера була розкішшю. Але, проходить час, і не встигнеш озирнутися, як Ви вже не уявляєте життя без мобільного телефону, планшету, модних ігрових приставок, SMART TV ітд. Всі ці пристрої підтримують можливість виходу в Інтернет. І якщо, для підключення до Мережі через мобільний телефон або планшет, наприклад, гуляючи по вулиці або в поїздці, нам просто досить включити функцію «3G», то як забезпечити вихід в Інтернет для всіх пристроїв, наприклад, у Вашому домі, або не об'єднавши в домашню мережу? Власне, для цього і був винайдений так званий «Маршрутизатор».


Отже, Маршрутизатор - це електронний пристрій обміну пакетними даними. Цей пристрій має вигляд пластикової коробки, оснащеної блоком живлення, одним портом в який включається кабель Інтернет-провайдера, і портами Ethernet для організації локальної провідної мережі, а для здійснення виходу в Мережу на бездротовій основі (для ноутбуків, планшетів, SMART TV, ігрових приставок ітд.) - присутня опція «Wi-Fi мережі».


З визначеннями ми, сподіваємося, розібралися, і, настає час поставити наступне важливе питання: «Як вибрати хороший маршрутизатор?»


Перше, що бажано зробити - визначитися зі сферою використання маршрутизатора: домашнє використання або професійне. Наприклад, для використання в квартирі, до маршрутизатора, як правило, не пред'являються високі вимоги щодо наявності широкого функціоналу, і тому ціна на такий тип обладнання буде нижча, ніж у на маршрутизатора, що спрямований на використання, наприклад, в офісах, де потрібна вища продуктивність і більш широкий вибір функцій. Друге - потрібно знати використовуваний тип підключення до Інтернету. Як правило, це визначаться Вашим Інтернет-провайдером. В основному, поширені два типи підключення: використовуючи вхід Ethernet формату або вхід ADSL формату.


Мережа Ethernet як середовище передачі даних використовує звиті пари (мідні кабелі). Найбільш поширеною технологією підключення є FTTB. Суть її полягає в тому, що Інтернет-провайдер заводить в багатоквартирний будинок оптоволоконний кабель, який подає сигнал на його головне розподільне обладнання, з якого, в свою чергу, здійснюється підключення до Мережі Інтернет конкретних користувачів, шляхом використання мідних кабелів (звитой пари і фізичного інтерфейсу RJ45). Даний спосіб підключення може забезпечувати швидкість підключення до Мережі в обидві сторони (провайдер-користувач-провайдер) до 1000 Мб/с.


Технологія ADSL передбачає підключення до Інтернету шляхом використання телефонних ліній, які, в основному, вже присутні в квартирах. Але швидкість передачі, в такому випадку, до кінцевого споживача буде дорівнювати 24 Мб/с, а від споживача до Інтернет-провайдера - 3 Мб/с. Ця технологія зараз найменш популярна і незабаром, можливо, і зовсім може зникнути.


На ринку в даний час помітно падіння цін на оптоволоконний кабель і все більшою популярністю користується прокладання оптики безпосередньо в будинки. В цьому випадку для розгортання мережі, крім маршрутизатора, необхідний ще і медіаконвертер. Дане обладнання перетворює сигнал з оптоволоконного в цифровий. На виході ми отримуємо вже відомий для нас Ethernet вихід.


Далі, необхідно визначити версію стандарту Wi-Fi. Відомі такі варіанти:

1. Стандарт Wi-Fi IEEE 802.11a - працює в діапазоні до 5 ГГц, макс. швидкість передачі - до 54 Мбіт/с.
2. Стандарт Wi-Fi IEEE 802.11b - працює в діапазоні 2,4 ГГц, макс. швидкість передачі - від 5,5 Мбіт/с до 11 Мбіт/с (залежить від обладнання)
3. Стандарт Wi-Fi IEEE 802.11g - працює в діапазоні 2,4 ГГц, макс. швидкість передачі - до 54 Мбіт/с.
4. Стандарт Wi-Fi IEEE 802.11n - працює в діапазонах 2,4 ГГц, 5 ГГц, макс. швидкість передачі від 150 Мбіт/с до 450 Мбіт/с., в залежності від кількості антен.
5. Стандарт Wi-Fi IEEE 802.11ac - працює в діапазоні 5 ГГц, макс. швидкість передачі, теоретично, до 7 Гб/с.

 

Збільшення робочої частоти призводить до зростання швидкості обміну даними. Але, в той же час, довжина хвилі зменшується, і їй важче долати перешкоди. У зв'язку з цим, теоретична дальність зв'язку 2,4 ГГц буде вище, ніж у 5 ГГц. Але, з практичної точки зору, все трохи по-іншому.

Частота 2,4 ГГц подає сигнал на довші відстані, але її сигнал більш схильний до перешкод. Тому, якщо поруч буде працювати кілька Wi-Fi мереж, перешкоди, що виникнуть, відсунуть на задній план хорошу дальність сигналу. Сам сигнал буде підтримуватися здалеку, а швидкість буде маленькою.
У діапазоні 5 ГГц хвилі гірше справляються з перешкодами, але при прямій видимості забезпечується хороша швидкість передачі. Також він менш схильний до перешкод від сусідніх маршрутизаторів.


Маршрутизатор може мати кілька антен:

- 1
- 2
- 3 і більше.


Чисельність антен впливає на максимальний рівень швидкості передачі даних. Антени можуть бути вбудованими та змінними. Змінні антени мають позитивну рису - їх можна замінити на більш потужні.

Апаратне забезпечення маршрутизатора.

Маршрутизатор, в принципі це комп'ютер. При його виборі, радимо звертати увагу на показники частоти процесора і об'єм оперативної пам'яті. Чим вони вищі, тим кращий маршрутизатор, але все це позначається і на ціні.
Також має значення кількість LAN-портів. Деяким досить простих Ethernet портів до 100 Мбіт/с. Якщо ж Ви хочете мати гігабітну мережу, тоді варто звернути увагу на маршрутизатор з Gigabit Ethernet портами.

 

Програмне забезпечення (прошивка) маршрутизатора.

Прошивка буває двох типів:
- Індивідуальна прошивка для кожної моделі. Недоліком даного типу може служити можливе припинення розробки або доопрацювання прошивок застарілих моделей. У цьому випадку, буде неминуче придбання нового пристрою. Частковим виходом з ситуації може бути альтернативне ПЗ, але тоді можлива втрата гарантії на пристрій і деякі проблеми в його роботі.
- Прошивка, створена для серії обладнання. Перевагою даного виду є те, що така прошивка завжди отримує оновлення.

 

USB-порт, яке його призначення?

З його допомогою, можливо підключення до Wi-Fi маршрутизатора принтера, зовнішнього накопичувача і 3G-модема, який в свою чергу може забезпечити інтернетом в поїздці.

 

Розглянемо ще кілька функцій Wi-Fi маршрутизатора:

- Підтримка IPTV - дає можливість перегляду телебачення через інтернет (потрібна можливість перекладу одного з портів в «режим бридж»)
- Торрент-клієнт
- Режим «ретранслятора». Маршрутизатор має можливість передачі сигналу точки доступу на інші пристрої.


Підсумуємо. Перед придбанням маршрутизатора, Вам потрібно визначити такі параметри:


1. Сфера використання
2. Технологія підключення
3. Стандарт Wi-Fi
4. Апаратне забезпечення маршрутизатора
5. Програмне забезпечення (прошивка) маршрутизатора
6. Наявність USB-порту.


Сподіваємося, дана стаття допоможе Вам зробити найкращий вибір.


І, наостанок, хотіли б запропонувати Вашій увазі найоптимальнішу з точки зору ціни і технічних характеристик модель маршрутизатора власної торгової марки компанії «Технології мереж» - 3К RW-622N. Дана модель підійде для підключення в квартирі або невеликому офісі. Має чотири LAN-порту і 1 порт WAN. Працює в діапазоні 2,4 ГГц, підтримує стандарти Wi-Fi IEEE802.11n, IEEE802.11b/g. Обсяг флеш пам'яті 4 Мбайт, обсяг оперативної пам'яті - 32 Мбайт. Швидкість Wi-Fi до 150 Мбіт/с. Працює в режимах: точка доступу, репітер, ретрансляція WISP, клієнт. Дана модель - прекрасне поєднання ціни та якості.


Інформація для замовлення.

Для того, щоб купити Маршрутизатор 3К RW-622N, зв'яжіться з нашим менеджером зручним для Вас способом - Кнопка «Дізнатися ціну», «Замовити зворотний дзвінок», «Онлайн-консультант», за телефоном +38 (044) 355-53-23 або по електронній пошті [email protected]. Ціна на Маршрутизатор 3К RW-622N може варіюватися в залежності від умов покупки.

«Технології Мереж» і партнери. Послуги для вашого бізнесу.

Ціна на Маршрутизатор 3К RW-622N для партнерів компанії «Технології Мереж» привабливіша, так само для партнерів існують поліпшені умови доставки, підтримки і професійної технічної консультації. Купити Маршрутизатор 3К RW-622N на партнерських умовах значно вигідніше як з точки зору ціни, так і з точки зору подальшого використання товару. 

 

Схожі статті

21
02
17
Докладний огляд рефлектометра Grandway FHO3000 D26 від лабораторії «Технології Мереж»

Дана стаття містить детальний опис Рефлектометра GRANDWAY FHO3000 D26

16
11
16
Схема розведення витої пари

На даний момент існує два типи розводки витої пари: T568A і T568B, вони однакові, якщо не використовується друга і третя пари. Різниця між ними в тому, що зелена і помаранчева пари в них знаходяться на місці один одного. Схеми розроблені таким чином, щоб звести до мінімуму взаємні наведення в парах...

04
04
16
Оптичні бокси. Особливості, характеристики, застосування

Невід'ємною складовою серед компонентів волоконно-оптичної мережі є оптичні бокси. У даній темі розглянемо характеристики, особливості та недоліки декількох моделей.