RU | UA

+38 (067) 355-53-23

+38 (073) 355-53-23

+38 (095) 355-53-23

+38 (044) 355-53-23

Докладний огляд рефлектометра Grandway FHO3000 D26 від лабораторії «Технології Мереж»

Рефлектометр GRANDWAY FHO3000 D26 являє собою пластмасовий паралелепіпед не слизький на дотик. Бічні і верхні панелі пофарбовані в чорний колір, а передня і задня панелі в молочний. 
 

Інтерфейс рефлектометра російською мовою простий та інтуїтивно зрозумілий. Крім цього, управління повноцінне як за допомогою кнопок, так і за допомогою сенсорного екрану. Функціонал стандартний для рефлектометра - є автоматичний і ручний режим вимірювань, є таблиця подій, рефлектограми запам'ятовуються на внутрішню пам'ять з розширенням .sor, USB порти дозволяють підключати до рефлектометра зовнішню флеш пам'ять, порт microUSB дає можливість підключити рефлектометр до ПК і мати прямий доступ до файлів на вбудованій пам'яті. Для зручності новачків виведена окрема кнопка для зняття скріншота з екрану. 

 

Рефлектометр має:

- сенсорний (резистивний) кольоровий екран на передній панелі, що реагує на натискання пальцем або стилусом (стилус розташований під гумовою кришкою на верхній межі),
- кнопкове поле з прогумованих кнопок, розташоване зліва від екрану на передній панелі,
- три світлодіодні індикатори, що розташовані на передній панелі,
- відсік для акумулятора, розташований на нижній панелі і прикритий металевою кришкою і зверху додатково гумовою кришкою, 

- відсік з оптичним роз'ємом типу FC, стилусом і роз'ємами USB (2 шт.), розташований на верхній панелі і прикритий гумовою кришкою,

- відсік з роз'ємом microUSB і роз'ємом живлення, розташований на верхній панелі і прикритий гумовою кришкою,
- упор з пластмаси,розташований на задній панелі, що дозволяє в висунутому стані встановлювати рефлектометр на стіл під кутом 45 градусів, 

- попереджувальний напис про небезпеку лазерного випромінювання, виготовлений з пластика і розташований на задній панелі,

- два металевих тримача ручного ремінця, що розташовані на лівій панелі.

 

Опис комплектності продукції.

 

В комплект виробу входять:

- рефлектометр з написом MINIOTDR-D26,
- акумулятор Li-ion model: 484060-2S1P (7.4V-3300mAh),

- адаптер живлення DSS48-1004000, input 100-240V~2.0A 50/60Hz, output 10V-4.0A,


- шнур для адаптера живлення,


- шнур USB-microUSB в упаковці,

- ремінь для переміщення рефлектометра в сумці на плечі,

- ремінь для переміщення рефлектометра без сумки в руці,
- CD в упаковці з інструкцією по експлуатації англійською і програмою для ПК для перегляду sor файлів,

- аркуш паперу с сертифікатом перевірки основних технічних характеристик,

- сумка для рефлектометра і аксесуарів.

 
Висновок

Виміряний динамічний діапазон відповідає паспортним даним - на довжині хвилі 1310нм він склав 26дБ, на 1550нм склав 24 дБ. 

Комплектність продукції в супровідних друкованих та електронних документах не наведено. Порівняння з комплектністю, що зазначена на сайті (Main unit, 12V power adapter, Lithium battery, FC adapter, USB cord, User guide, CD disk, carrying case, wrist belt) показало невідповідність за наступними пунктами:

- в наявності додатково ремінь для переміщення рефлектометра в сумці на плечі,
- в наявності додатково сертифікат перевірки основних технічних характеристик.

 

Недоліки та спостереження.

Вбудований режим VLF включається і управляється в сенсорному інтерфейсі ніби є вбудований VLF. Насправді, досліджувався зразок з мінімальною комплектацією без VLF. Щоправда, кнопка VLF в кнопочному інтерфейсі не активна, і це свідчить про реальний стан приладу.
При зміні в ручному режимі відстані, автоматично змінюється тривалість імпульсу, хоча інтуїтивно очікувалося, що ручний режим відключає всі автоматичні підлаштування. Тому, якщо є необхідність роботи в ручному режимі, необхідно, після зміни відстані, виставляти ще раз необхідне значення довжини імпульсу (звичайно тільки в тому випадку, якщо значення, виставлене приладом автоматично, не влаштовує).
Рефлектограми зберігаються з розширенням .sor і відкриваються на ПК як своїм так і стороннім софтом, наприклад Visa Viewer X-Pro.
Протягом 1,5 годин безперервної роботи лазера (режим Real Time) рефлектометр розрядився повністю з 80% початкового заряду акумулятора. У індикатора акумулятора 5 градацій, але вони нерівномірні - половина часу роботи індикатор показував один і той же заряд 80%. В процесі роботи лазера задня панель стала трохи теплою. Ділянок сильного нагріву корпусу не виявлено. Заряд до 100% зайняв 1 годину 40 хв. Протягом 9 годин роботи з включеним екраном і поодинокими вимірюваннями, заряд акумулятора впав зі 100% до 80%.

 

Схожі статті

21
02
17
Докладний огляд рефлектометра Grandway FHO3000 D26 від лабораторії «Технології Мереж»

Дана стаття містить детальний опис Рефлектометра GRANDWAY FHO3000 D26

16
11
16
Схема розведення витої пари

На даний момент існує два типи розводки витої пари: T568A і T568B, вони однакові, якщо не використовується друга і третя пари. Різниця між ними в тому, що зелена і помаранчева пари в них знаходяться на місці один одного. Схеми розроблені таким чином, щоб звести до мінімуму взаємні наведення в парах...

04
04
16
Оптичні бокси. Особливості, характеристики, застосування

Невід'ємною складовою серед компонентів волоконно-оптичної мережі є оптичні бокси. У даній темі розглянемо характеристики, особливості та недоліки декількох моделей.